28 september - hoppning

Hoppade seriöst för första gången idag med Flame gick kanon bra, hon var pigg, glad och framåt. Vi provade en sadel som Linda har, den ligger som gjuten på henne och hon var inte besvärad av den eller något. I alla fall, hoppningen, vi tog ett par skutt och hon rusade inte alls mot hindrena utan tog det lugnt, dock en väldigt massa glädje skutt efteråt vilket hon aldrig tidigare gjort. Hoppade uppmot en 1 meter, vilket är högt för mig som inte hopptränat på väldigt länge, sist var väl typ 2 år sedan så har tappat allt med vad hoppsits är men det kommer att komma tillbaka nu, längtar bara tills vi får hinderstöden så vi kan börja hoppa lite mer så vi slipper använda fantasin och använda hinkar osv.



26 September

Kom ut rätt så sent idag, blev ett kort men rätt så givande pass på banan idag. Körde med bett och snodden för att visa henne rätt väg. Det gick jätte bra, inget spring in i galoppen utan hon kom mjukt in i den dock så orkar hon inte riktigt hålla den så länge, men det börjar bli bättre. Gjorde även mycket övergångar idag och en del sidvärtes övningar. Red ungefär en halvtimma tjugominuter, blev kolsvart direkt. Sen ut i hagen och konka på vatten halvtblind av mörkret, svärandes och förbannad på hönätet som jag knappt såg. Det är MÖRKT mitt inne i skogen, sjukt hur svart det blir.

Hon lägger sig verkligen på framdelen ibland, och för att inte tala om hennes glappande mun!

Film från igår


25 September

Blev ett pass på ridbanan idag, det var längesedan jag tränade med henne där annars har det varit kondition och muskler ute i skogen. Gjorde inget avancerat eller jätte jobbigt, utan kändes mest på henne. En del övergångar, avsaktningar, alltså mycket blandat. Malin filmade också, mina händer STORT problem, är inte hård eller så men vad gör jag; fladdrar och dem åker i sär. Måste börja tänka på det mycket mera än vad jag gör. Imorgon blir det skogen i alla fall, ska ut och klättra hade jag tänkt.

Träning


Parelli

Joanna var ute och hjälpte mig med Flame idag, körde lite parelli. Hon satt upp först och Flame var lite spänd osv, hon fick jobba en del. Sedan hoppade jag upp och spändheten försvann, antingen var det att Flame är trygg med mig eller så fick Joanna bort det, men förvånad blev hon. Sitter och kollar på egen repgrimmar och rep nu, blir att beställa hem det så jag kan rida mer och mer på repet.
I fredags var Malin och jag ute i skogen och red, hon visade mig Solhemsrundan, en runda på ca 2 timmar. Hade varit om inte arga gubben inte förstår att vi får rida på allmän väg. Så vi fick gå runt skogen istället. Hon var lugn och pigg, kunde galoppera kort ute nu och skenar inte bara, dock ibland. Tur för henne att det går att få stopp på henne.
Idag är det skogen som gäller, ska ut med Linda och P, blir antagligen mycket galopp. Sedan ska vi fixa staket runt halva paddocken så att vi kan ha dem lösa där.
/ Sofia

Hästar som rymmer

Dagen idag började stressigt och i panik, runt halvtio får jag ett samtal från stallägaren att en bonde ringt och sagt att han sett en ljus häst med mörk man springa omkring på en åker och tror att den kommer från stallet. Så i panik åker vi ut till stallet och som tur är hittar vi P och E sovandes och ätandes i en ko hage, lugna och lätta att fånga in. Hagen vid stallet har inte den bästa tråden då den är fylld med mossa så vi måste byta ut den, tur att vi har delat av hagen och skogshagen där Flame går är bra och håller ihop. Men slutade bra i alla fall!

Första uteritten idag i nya skogen, Flame har aldrig varit så lugn trots att det är ett nytt ställe och hon inte känner igen sig. Hon skyggade inte för något, var knappt tittig och inte att stissig. Hon är så mycket mer harmonisk här. Nu kan vi börja träna på riktigt och bygga upp mycket muskler och kondition, har även hittat en hoppsadel jag ska köpa, en Tekna så att vi kan börja hoppträna lite enklare och så kommer ju nya hinderparken till stallet med, kommer att bli skit bra :)
/ Sofia

Flyttdags!

Idag är en bra dag, för idag flyttar vi hästarna till drömstället med sjö vid lösdriften och underbart stall. Flame kommer att älska det.

En fin häst - en ful sits hos ryttare


Torsdag

Tog ett pass på banan idag, det gick kanon bra förutom de där tillfällena när hon vill krulla ihop sig i höger sida och börjar studsa upp och ner, fast börjar bli bättre nu med det där att krulla ihop sig, ju mer muskler o kondition ju mer slutar hon med det, blir dock mycket slutor varierat med avslappnad skritt framåt och rakriktning, bara för att få bort det, dock är det endast på en långsida i paddocken, så hon driver lite med mig. Galoppen börjar också bli mycket bättre, hon orkar bära sig fint och orkar även bära sig i väldigt låg form i några meter för att få upp ryggen och bli ännu mera lösgjord. Det börjar bli mycket roligare nu när hon börjar komma iform igen, ska dock bli skönt o flytta snart till Klinga där det finns mer möjligheter till klättring osv. Tror nog att "tävlingen" den 1 oktober, kommer att gå bra ändå, så länge jag kommer ihåg programmet. Men det återstår att se.



6 September - hopphäst?

Vi la upp ett skutt hinder i söndags, gick ju sådär, men hoppar gör hon i alla fall ibland lite väl högt. Så fort kondition och lite fler ryggmuskler är satta ska jag börja hoppträna lite kan behövas både på hennes teknik och min hoppsits, jag som inte hopptränat på 2 år ungefär.

2011-09-03

Red ut i skogen idag med Flame med mig hade jag Lizz o Snobben, som inte tog det allt för snabbt. Blev mycket klättring och galopp arbete i borde kort och utsträckt galopp, vilket jag kommer träna på mycket nu då hon ska få upp muskelaturen och konditionen, hon orkar så mycket mer nu märker man från i början när jag började hjälpa till med henne och magen börjar försvinna. Hoppade även lite i skogen, och i veckan som kommer ska jag iväg och hoppträna på hillerstad med Malin, kan bli kul att göra eftersom det var längesedan jag själv gjorde det med så har säkert tappat en hel del i sits osv. Kommer att bli mycket bättre och lättare med träning när vi flyttat till Klinga, en ordentlig paddock och skog precis vid stallet och nästan inga bilar i närheten och 20-25 min skritt/trav väg till Ekenryttarna. Så längtar tills vi flyttar!


RSS 2.0