Tävling

Vill du också vara med att delta? :)

29 oktober

Mysdag i stallet idag, pysslade om Flame lite extra och mös med henne. Fotade även hovarna för att skicka till Therese och storstädade mitt skåp och stallet faktiskt, tyckte att det var så himla skitigt i både stall och sadelkammare så sopade rent allt nästan in i minsta hörn. Var på citygross och köpte lite skit idag, en egen hink till Flame och ett longeringsdelta, linfrö olja och en borste eftersom att jag använt den andra till hennes mugg som börjar läka fint nu. Finns inte så mycket att uppdatera bloggen med nu eftersom att hon vilar, men men.
// Sofia

28 Oktober

Ingen rolig dag idag, Flame är halt, svullen i kotorna och svullen i skenbenen. Enligt ET kan det ha med att hennes hovar inte alls har bra form och är för korta, har märkt på sistone att hon börjat bli mer öm och tar inte för sig, vissa dagar kan det vara bra tex om man rider på banan då märker man inget av det halta förens man rider i höger varv och på böjda spår. Blir klinik på torsdag för att fastställa att det sitter i hovarna och inte någonannan stans sedan kommer Therese ut, en barfotaspecialist för att se över hovarna ska även ta bilder nu i helgen och skicka till henne så hon får se dem innan vi åker till klinik och efter det kommer ET ut och behandlar henne med. Så blir vila för tösen, vi som precis börjat komma igång ordentligt, men hon kommer i nu läget bara att vila en vecka, så får vi se hur det blir när vi varit på kliniken och therese tittat på henne.


/ Sofia

20 oktober

Kom ut tidigare till stallet idag eftersom att jag inte mår bra och har varit på vårdcentralen, de kom inte fram till något specielt tog en hel del prover istället. Var mysigt ute i stall idag, verkligen varmt och härligt. Flame är ett pucko när det gäller att gå i lera, hon och jag stod och diskuterade ett tag vare sig leran var äcklig eller inte, jag vann. Tog mig an svansen idag som jag inte gjort på ett tag, jag är perfektionist när det gäller svansar man ska kunna dra fingrarna igenom det och silikonmedlet gör verkligen susen och svansen har blivit mycket finare, den glänser och ser mer frisk ut, så min häst har int en enda tova. På banan idag, rätt mycket lösgörande och hon var lite spänd och svåråtkomlig i början men det släppte mer och mer, i och för sig var det lite att titta på för henne eftersom att den nya blev insläppt i hagen och de sprang omkring och lekte. Men hon blev jätte fin och kunde länga tyglarna och hon behöll den stadiga formen. För att träna rygg och benteknik körde jag lite studs några gånger i trav, märktes att det där med teknik och lyfta på fötterna en gång till var svårt, så då vet jag lite mer vad jag har att göra framöver. Gjorde en hel del galoppfattningar för att nu börja bygga mer galoppmuskler, fattningarna är bra men dem kan bli så mycket bättre, avsaktningarna är ju inte heller det finaste jag varit med om, så det måste vi också bli bättre på. Jag måste nog bli mer tydligen på signaler när det gäller avsaktningar kan ibland göra det lite för hastigt och slarvigt, men bara att träna träna och träna. Imorgon kommer ET ska bli så intressant o se hur Flame är nu och jämfört med innan.


16 oktober

Idag stod lite hoppning på schemat, tog några skutt på banan. Har inte så mycket att bygga hinder utav förutom hinkar och tunnor. Men det är bra träning det med, Flame tar dem som om de vore högre ändå. Hon börjar bli mer framåt och tar för sig mycket mer nu vilket är jätte skönt, hon har varit lite stel i höger de senaste dagarna och inte riktigt velat men idag var det bara lite stelt i början men det släppte efter rätt mycket skritt och trav i början och hon längde på bra med benen och verkligen satte rumpan under sig, galoppen är det lite svårt med än hon orkar inte riktigt hålla den så är mycket fokus på den men det kommer sakta men säkert. Ska bli skönt att Equiterapeuten kommer ut på fredag för att känna genom henne, sist var hon sne lite överallt så vi får se om jag gjort ett bra ju de här 1-2 månader sen hon var ute. Hon börjar förlora mage nu också och bygger ännu mer muskler, det är så roligt när man ser framsteg, måste bara fokusera på mig själv med sits och händer osv, men det tar vi lite senare.


13 oktober

Idag var flame dyr, hon var väldigt fin och lyssnade för små hjälper. Mycket lösgörande med volter och serpentiner, på lång tygel hon arbetade på bra med ryggen men man märker att hon inte riktigt orkar med men det blir bättre och bättre för varje vecka nu så det kanske kan bli en dressyrtävling i vinter när hon musklat upp sig ännu mer och orkar hålla galoppen. Har även börjat stödfodra med musli nu, vilket hon älskade mumsade i sig som bara den. Imorgon är jag hästledig vilket är skönt eftersom att jag är sjukt förkyld. På lördag ska jag ut i skogen med Flames medryttare för att se hur hon är med Flame i skogen, ska även låna Lajken då så blir en lugn tur med skritt och lite trav, söndag blir det skogen och kondition med Flame ska nog ta en långtur.
/ Sofia

5 oktober

Eftersom att jag fick sluta tidigare på jobbet idag tänkte jag åka tidigare till stallet, men slutade med att jag somna och fick åka senare. Idag longerade jag Flame och hon fick länga och korta stegen, mycket byte från trav till galopp. I traven gick det super bra hon kunde sakta av och trava med väldigt kort takt och trava mer på stället, det gick någorlunda bra men det kommer, hon ska kunna trava på stället sedan och det är målet. Lekte även lite följa John med henne och hon tyckte att det var riktigt roligt.
/ sofia

1 Oktober



RSS 2.0